YAZILAR

BUGÜN 10 KASIM

10 Kasım 2017 Cuma

BUGÜN 10 KASIM

Çalışıyorum, okuyorum, yazıyorum, oy veriyorum, istersem ülke yönetiminde rol almak için seçimlere katılıyorum, istediğim sivil toplum örgütüne üye oluyorum, iş yerimde yönetici oluyorum, konferanslarda konuşmacı oluyorum, araba kullanıyorum, sahneye çıkıyorum, istediğim gibi giyiniyorum, yalnız seyahat ediyorum, evlenmeyi tercih ettiğim gibi boşanmayı da tercih ediyorum, çocuğuma ismini veriyorum, eğitiminde, seçimlerinde söz hakkına sahip oluyorum, yüzüyorum, sokaklarda spor yapıyorum...Ve daha yüzlercesi....

Ben bir kadınım ve hepsinden, hepsinden önemlisi ise kişisel hak ve özgürlüklerime sahibim... Ben bir kadınım ve dünyanın pek çok ülkesinde kadınların sahip olmadığı bütün haklara sahibim, ben bir kadınım ve pek çok kadından önce seçme ve seçilme hakkımı aldım, ben bir kadınım ve bugün burada her sabaha özgür olarak gözlerimi açıyorum...

Ben bir kadınım ve duygularımı, düşüncelerimi ifade edebiliyor, yazabiliyor, eleştirebiliyor ve özgürce konuşubiliyorum. Hayatım ile ilgili seçimleri kendim yapıyorum.

Bugün 10 Kasım, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gittiği, fikirlerini, inandıklarını bizlere emanet bıraktığı gün. Bugün 10 Kasım. Bana ve ülkemde yaşayan bütün çocuklara, kadınlara, gençlere ve erkeklere yaptıkları seçimleri yapabilme, konuşabilme, istedikleri hayatı yaşayabilme, en önemlisi özgürce düşünebilme ve bağımsız olarak hayatta kalma hakkını veren Atatürk’ün gözlerini kapadığı gün...

Rahat Uyu Ulu Önderimiz Atatürk, seni saygı, sevgi ve özlem ile anıyoruz. Seni göremedik, ama biliyoruz ki seni anlamak, fikirlerini yaşatmak, sana inanmak seni görmek demek. Ben bir kadınım, ve bu ülkede şu anda özgürce yapabildiğim herşey için sana ve silah arkadaşlarına teşekkür ederim....

 BORGİP

‘Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi’ (BORGİP), daha önce duyduğum hatta web sitesinden incelediğim bir proje ancak İstanbul’da TÜSİAD BORGİP Çalışma Grubu Başkanı, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Sedat Şükrü Ünlütürk, Dimes Genel Müdürü Ozan Diren ve Öz Salça Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Özdemir’den projeyi dinlediğimde çok heyecanlandım.

TÜSİAD, TÜRKONFED işbirliği, Garanti Bankası ana desteği ile yürütülen projede Kariyer.net İş Platformu iş ortaklığı, EMCC Türkiye, PERYÖN-Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Yönetim Danışmanları Derneği (YDD), TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği gibi farklı kurumlarda destek oluyorlar.

Bölgelerarası farklılıkları ortadan kaldırmak, azaltmak, az gelişmiş bölgelerde ekonomik kalkınmayı arttırmak amacı ile bu bölgelerde yer alan KOBİ’leri, iş dünyasını, girişimcileri odak noktasına alarak büyümeyi, gelişmeyi hedefleyen bir proje BORGİP. Bu bölgelerde başlatılan çalışmaların ülke geneline yayılması ve ekonomik güçlenmenin sağlanması, başarı hikayelerinin paylaşılarak çarpan etkisi yaratılması, yeni firmaların kurulması ve üretimin artmasını hedefliyor.

BORGİP, Eğitimler, paydaş toplantıları, KOBİ’lere iş insanından iş insanına mentörlük desteği, serbest zamanlı nitelikli çalışan desteği, teknoloji kullanım seviyesinin çoğaltılması, başarılı uygulamaların paylaşılması, pazarlamna, satış, ihracat konularında destek yöntemleriyle işi doğrudan yapan değil organize eden, kolaylaştıran, bilgi birikimini paylaşan, çözümcül, süreç ve sonuç odaklı ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir sistem sunuyor.

Şu ana kadar yapılanları saymak ise zor. Kısa sürede çok yol almışlar. Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Muş, Malatya, Şanlıurfa, Van, Adana, Hatay,  İzmir, Mersin illerinde eğitimler, araştırmalar, toplantılar, pilot uygulamalar gerçekleştirmişler.  

Sedat Şükrü Ünlütürk, Ozan Diren ve Başkanı Beytullah Özdemir’in projeye olan inançları, yaşadıkları, paylaştıkları, örnek olayları, amaçları, karşılaştıkları zorluklar, çözümler, geldikleri nokta oldukça etkileyiciydi.

Evet, ben çok heyecanlandım, bir ekonominin büyümesi ve sağlam temeller üzerinde durması üretime, işsizliğin azalmasına ve toplumun refah seviyesinin artmasına bağlıdır. TÜSİAD, TÜRKONFED, Garanti Bankası, Kariyer.net ve bu projede yer alan bütün kurumlar büyük bir misyon yüklenerek somut, ölçülebilir sonuçları olan büyük bir adım atmışlar. BORGİP ülke geneline yayıldığında; kaliteli, sürdürülebilir üretimi arttıracak, her bölgenin nitelikli eleman kazanmasına ve  işsizliğin azalmasına neden olacak. Üretim arttığında, gelir seviyesi yükselecek ve kentlerin refah seviyesi artacak. Bölgelerarası farklılıklar ortadan kalkacak bu da beraberinde huzuru getirecek.   

BORGİP ile ilgili bütün detaylara http://borgip.org adresinden ulaşabilirsiniz. Kimbilir belki siz de gelecek için üretime katkı sağlamak istersiniz...

Oya Demir / Hayat İşte
oya@gelecegipaylas.com

YENİASIR GAZETESİ / 10 Kasım 2017

https://www.yeniasir.com.tr/sarmasik/yazarlar/oya-demir/2017/11/10/bugun-10-kasim

HABERLER