YAZILAR

GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİR

27 Ocak 2018 Cumartesi

GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİR

İzmir’den ve yurtdışından gelen girişimci adayı öğrenciler uluslararası girişimcilik hikayeleri yazmak üzere bir araya geldi. 6 ülkeden 11 öğrenci ve İzmir’den 44 öğrenci AIESEC İzmir tarafından gerçekleştirilen Geleceğini Şekillendir / Lift Up Your Future projesi kapsamında yaklaşık iki ay boyunca birlikte olacak. İzmir’de yeni girişimci iş fikirlerini geliştirerek hayata geçirmek için çalışacak.

Eğitim dönemlerinin uygunluğuna göre; Çin, Ukrayna, Bahreyn, Dubai, Mısır ve Cezayir olmak üzere 6 ülkeden yüzlerce öğrenci ve İzmir’den 600 öğrenci arasından seçilen 11 yabancı 44 Türk öğrenci 6 hafta birlikte düşünecek, iş fikirleri geliştirecek ve farklı kültür ve bakış açılarını tanıyacak. 

Proje Başkanı Hukuk Öğrencisi Semih MARAL, Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Öykü TÜRKOĞLU ve ekip arkadaşları Aslı BÜYÜKGÜMÜŞ, Aykut KARACAN, Ecem GÜNEY, Öykü Deniz ŞİMŞEK oryantasyon, girişimcilik eğitimleri, proje geliştirme, kültürler panayırı, tarihi ve kültürel gezi ve gala gecesi olmak üzere her detayları incelikle planlanan organizasyonu gerçekleştirmek üzere aralıksız çalıştılar ve proje başladı. 

Geleceğini Şekillendir Projesi’nin yoğun hazırlık dönemini başarı ile tamamlayan gençler geçen hafta yurtdışından gelen misafirlerini karşıladı. Uluslararsı girişimcilik hareletini hayata geçirmek için çaba harcayan bu gençlere ise yine genç girişimci şirketler Originn, Ohannes Burger’ın yanısıra Barzel’s, Yaşar Üniversitesi ve EGİAD Melekleri destek veriyor. 

Yoğun okul hayatlarının yanısıra İzmir için, dünya için çalışan bu gençler; aynı zamanda birer kültür elçisi olarak görev yapıyorlar. Bu yıl ikincisi gerçekleşen proje kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler hem takım olacak, hem de girişim firmalarında staj yapma imkanı bulacaklar. Proje sunumlarının tamamlanmasından sonra ise seçilen 4 öğrenci yurtdışında girişimcilik stajı imkanı bulacak. 

1948 yılında gençler tarafından kurulan, dünya barışı ve insanların içindeki potansiyeli keşfedip en yüksek verimle kullanmalarını vizyon edinen 126+ ülkede aktif olarak çalışan gençlik organizasyonu AIESEC ülkemizde 63, İzmir’de ise 50 yıldır aktif olarak projeler geliştiriyor ve hayata geçiriyor. 

AIESEC; geleceğin şekillenmesinde en önemli role sahip olacak girişimcilik ve sorumluluk projeleri kapsamında hayata hazırlanan farklı üniversitelerin öğrencilerini bir araya getiriyor. Bölgeler ve ülkeler arasında sosyal, ekonomik, toplumsal ve kültürel değişimlerin gerçekleşerek farklılıkların ortadan kalkması adına da önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. Gençlere global ve pratik tecrübeler kazandırıyor, değişime açık, yenilikçi, vizyoner ‘dünya liderleri’ yetiştiriyor. 

Farklı şehirlerden İzmir’e okumaya gelen öğrenciler okul hayatlarının dışında bir araya gelerek hem kendilerini geliştiriyorlar hem de yaşadıkları kente katkı sağlıyorlar. Düşünen, üreten, hayata geçiren gençlere en büyük desteği ise yine yaşadıkları şehirdeki şirketler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri destek oluyor... Bütün taraflar öğrenerek öğretiyor...

Üreten, düşünen, hayal eden, çalışan ve gerçekleştiren AIESEC ekibi ve proje ekibi ile tanıştım. Proje süresince de mümkün olduğu kadar onların gözünden hayata bakmaya çalışacağım. Farklı bakış açılarını, kültürleri, şekillendirmek istedikleri dünyayı tanıyacağım... 

Gençler çalışıyor, kendi geleceklerini ve dünyanın geleceğini şekillendiriyor. Herşey daha ‘iyi’ bir dünya için...Bize düşen ise sadece anlamaya çalışmak ve süreçleri onlarla paylaşmak... Tanımak, anlamak, öğrenmek için yeni bir fırsat...


Oya Demir / Hayat İşte! / oya@gelecegipaylas.com

YENİASIR GAZETESİ / 27 Ocak 2018

https://www.yeniasir.com.tr/sarmasik/yazarlar/oya-demir/2018/01/26/gelecegini-sekillendir

HABERLER