YAZILAR

NELER OLUYOR?

16 Şubat 2018 Cuma

NELER OLUYOR?

İletişim artık ellerimizde. Teknolojideki ilerleme ile cep telefonlarının geldiği son nokta, artık bütün dünyayı yanıbaşımıza getiriyor. Bugün nerede olursanız olun (internetin izin verdiği ölçüde) istediğiniz her yere ulaşabiliyor, her konuyu hızlıca öğrenebiliyorsunuz.

İletişimin geldiği nokta; hayatı ne kadar kolaylaştırırsa kolaylaştırsın; inanıyorum ki gerçekten bir araya gelmek, karşılıklı öğrenmek, tanımak, dokunmak iletişimin gerçek gücü. Sivil toplum örgütlerinin, özel sektörün, yerel yönetimlerin, odaların, medyanın kısacası her alanda faaliyet gösteren, her kurumun, bütün paydaşları bir araya getirmek için düzenlediği her etkinlik çok çok önemli. 

Son zamanlarda bu konuda oldukça şanslıyız. Farklı alternatif etkinlikler gerçekleşiyor. Evet, güzel şeyler oluyor... Olanlar ve olacak olanlar....

#DestekleDeğiştir         

İzmir’de bir ilk. Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nın (TÜSEV) teknik desteği ile İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte BARIŞ Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği, İzmir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Uluslararası Proje Eğitim ve Gençlik Merkezi Derneği projelerini tanıtarak sosyal değişime katkıda bulunmak isteyen destekçilerle bir araya geldi. 3 projeye toplam 44.350 TL destek taahhüdünde bulunuldu.

TÜSEV’in The Funding Network’ün teknik desteği ile ‘Giving Circle’ modelini kültürel ihtiyaçlara ve yerel eğilimlere göre adapte ederek uygulamaya başladığı Destekle Değiştir, toplumsal değişime önem veren bireylerin, fon kaynaklarına erişimi kısıtlı sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek sosyal değişim yaratan projelerini tanımalarına ve bu projeleri desteklemelerine fırsat sunuyor. 

Bu etkinliği İzmir’de ilk defa düzenleyerek; İzmir’lilere yaptıkları bağışlarla daha fazla etki yaratma, STK’lara ise çalışmaları hakkında farkındalık yaratarak fon kaynağına ulaşma imkanı sağlayanTülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği dönem sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, Aysel Öztezel, Betül Elmasoğlu, Burçay Güngüler, Ela Dalçam, Ersin Yüce, Huriye Serter, Huriye Toker, Kevser Çimenli, Misket Dikmen, Tülin Eraslan, Yasemin Reşitoğlu’na ve TÜSEV Genel Sekreteri Başak Ersen’e teşekkürler.  

#Biip 3. Büyük İletişim Partisi

İzmir Reklamcılar Derneği; metin yazarlarını, sanat yönetmenlerini, reklam ajanslarını, reklamverenleri, akademisyenleri, öğrencileri, stajyerleri ‘İlanda Durduğu Gibi Durmayan Parti’ BİİP! de  bir araya getirdi.  

Şirketlere, şehirlere ve insanlara yön veren, bir noktadan bir başka noktaya taşıyan reklama dair bütün çalışmaları gerçekleştiren kocaman bir mutfak biraraya geldi. Sosyal medya, outdoor reklamları ile dikkat çeken BİİP! gelecekte iletişim ve reklam çalışmalarının hangi noktalara gelebileceğini ve işinizi yaptırırken alanında uzman reklamcılar ile çalışmanın önemini de gözler önüne serdi... 

#TÜHİDAnadoluBuluşmaları

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD),  Anadolu Buluşmaları / İzmir etkinliği, İzmir İktisat Kongresi’nin 95’nci Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde, TÜHİD Kurucusu Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına 16 Şubat 2018 Cuma günü 13.30'da İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda Şekerbank ana sponsorluğunda, İzmir Ticaret Odası desteğiyle gerçekleşecek. Etkinlikte İletişim Sürecinde Marka Şehirler, Dijital İletişim, İletişim ve Yöneticiler ana konuları birbirinden değerli konuşmacılar tarafından paylaşılacak. 

#İtibarYönetimi

Kurumsal itibar yönetimi kavramının ülkemizde yerleşmesi için uzun yıllardır çalışan, bu kavramdan ilk söz eden, sorumluluk kavramına farklı bakış açıları getiren Stratejik İletişim ve Kurum İtibarı Yönetimi Uzmanı Salim Kadıbeşegil 21 Şubat 2018 saat 15.30’da Yaşar Üniversitesi’nde ‘İş Dünyasında İtibar Yönetiminin Önemi’ni anlatacak.

#BüyükEfesSanatGünleri 

Büyük Efes Sanat; Swissotel Büyük Efes İzmir bünyesinde bulunan çağdaş sanat koleksiyonu daimi sergisi ile sanata ev sahipliği yapan ve diğer yandan farklı sergiler ve sanat etkinlikleri düzenleyerek sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam ediyor. Her yıl merak ile beklenen Büyük Efes Sanat Günleri 23 Şubat 2018 tarihinde başlıyor.  


Oya DEMİR / Hayat İşte! / oya@gelecegipaylas.com

YENİASIR GAZETESİ / 16 Şubat 2018

https://www.yeniasir.com.tr/sarmasik/yazarlar/oya-demir/2018/02/16/neler-oluyor

HABERLER