HABERLER

"112 EĞİTİMCİ" MÜJDAT ATAMAN İLE BULUŞTU.

10 Kasım 2017 Cuma

Eğitim sektörü paydaşları arasında eğitim modellerinin paylaşılarak etkin ve sürdürülebilir ortak projeler geliştirilebilmesi amacı ile Geleceği Paylaş Platformu işbirliğinde İzmir Educators Network organizasyonu ile İzmir’li 112 eğitimci ‘112 - Öğretmenliğime Notlar’ kitabı yazarı ve eğitmen Müjdat Ataman ile bir araya geldi. 

Han Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlik kapsamında meslek hayatını, öğrencilik yıllarını ve eğitim alanında yaratıcı, yenilikçi birer yetiştirilmesinin önemini vurgulayan Müjdat Ataman ‘öğretmenlik, öğretmenin ve aynı zamanda öğrenmenin birlikte olduğu bir süreçtir. Ancak, değişime ve gelişime açık olduğunuz, yenilikçi yaklaşımlar uyguladığınız ve kişisel öğrenme sürecinizi aralıksız sürdürdüğünüz zaman eğitim amacına ulaşabilir. Amacımız soran, sorgulayan, araştıran, hayat başarısını kazanabilecek çocuklar yetiştirmek.’

Müjdat Ataman Kimdir?

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde, Türkçe Öğretmenliği yan alanı ile, yüksek lisans eğitimini de Ankara Üniversitesinde Yaratıcı Drama alanında tamamladı. Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulunda (BLIS) ve Özel İzmir SEV okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. İstanbul’da Tarabya İngiliz Okulları İlkokul Müdürlüğü görevinde bulundu. Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesinin kuruluşunu ve başkanlığını yürüttü. Forum Tiyatro, sınıfta yaratıcılık, çocuk yazını, alternatif eğitim konularında çalışmaktadır. Eğitim kurumları, sanat akademileri, dernekler ya da çeşitli kuruluşların gereksinimlerine dönük konulu atölyeler yürütmektedir. Eğitimpedia yazarıdır. PEGEM Akademi tarafından yayımlanan “Yaratıcı Yazma için Yaratıcı Drama”, “Yaratıcı Türkçe Dersleri” ve “Eğitim Gerçeğimiz” kitaplarının yazarıdır. Koza Yayınlarından çıkan 4. Sınıf Türkçe kitabı yazarlarındandır. Türkçe Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar, Yaratıcı Yazma, Sınıfta Yaratıcılık, Yaratıcı Dramanın Yöntem olarak kullanılması konularında bildiriler sunmuş ve seminerler vermiştir. Ataman halen, Fide Okullarında Müdür olarak görev yapıyor.

HABERLER