HABERLER

Ben Bir Bireyim Kendime Yeterim

13 Şubat 2019 Çarşamba

Engel-Siz Yaşam Derneği adına yürütmekte olduğumuz @eudelegationturkey Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi BİRLİKTE projesinin ilk çalışmasını 7 Şubat 2019 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşti. ‘2022 Sayılı Kanun ve Evde Bakım Hizmetleri Çalıştayı’nda engelli hakları sosyal ve ekonomik açıdan tartışıldı.
Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından uygulanan, Birlikte Yerel Sivil Toplum Örgütleri Kurumsal Destek Programı kapsamında ‘’Ben Bir Bireyim Kendime Yeterim, Her An, Her Yerde Hayatın İçindeyim” sloganıyla gerçekleştirilen çalıştay, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Deniz Eriş’in Çalıştay Moderatörlüğünü gerçekleştirdiği ‘2022 Sayılı Kanun ve Evde Bakım Hizmetleri Çalıştayı’nın açılış konuşmasını ise Engel-Siz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar, Geleceği Paylaş Sivil İnsiyatifi’nden Oya Demir ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çiğdem Kentmen Cin yaptı. Çalıştayın sunuculuğunu ise Liz Sarda gerçekleştirdi.


Eşitlik ilkesi gereği her bireyin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda adil şartlarda katılım ve temsil hakkına sahip olduğuna dikkat çeken Oya Demir, ”Engelli bireyler için asıl engel bu haklara eşit sahip olmadıklarında başlar” dedi.

HABERLER