HABERLER

CORONA GÜNLERİNDE İYİLİK PLATFORMU

5 Mayıs 2020 Salı

Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi olarak; COVID-19 salgınının Türkiye’de başladığı ilk anda yapılan ‘dayanışma’ çağrısı sonrasında ‘bireysel gönüllülük’ kapsamında bir araya gelen; sivil toplum örgütleri, sivil inisiyatifler, sosyal girişimciler, meslek mensupları, kamu ve özel sektör çalışanları ile birbirinden farklı alanlardan toplumsal sorunlara duyarlı gönüllüler ile ‘Corona Günlerinde İyilik Platformu (CoGİ)’ çatısı altında çalışmalar gerçekleştirmeye başladık.

Dünya’da ve Türkiye’de bu hastalıkla mücadele edenlerin ve aniden gelişen zor şartların getirdiği hayati ihtiyaçlarının yanı sıra, yalnızlaşmaya karşı da dayanışmaya ihtiyaçları var. Şimdi daha önce hiç olmadığı kadar daha çok kenetlenmeye ihtiyacımız var.

CoGİ kurulduğu ilk andan itibaren; 65 yaş üstü ve dezavantajlı grupların temel ihtiyaçlarının karşılanması, farklı alanlarda gereksinim duyulan malzemelerin yapımı başta olmak üzere; maddi, ayni ve psikolojik destek vermek için sosyal medya kanalları ve eşleştirmeler, ilgili kurumlara yönlendirmeler ile ihtiyaçlara cevap vermeye başladı.

Amaçları ve organizasyonu pek çok kuruma, gönüllüye ilham ve fikir verdi. Birşey yapmak isteyen ama ne yapabileceğini bilmeyenler ihtiyacı olanlar ile eşleştirildi, düşünmeleri ve doğru bilgi almalarını sağlandı.

www.coronagunlerindeiyilik.com

HABERLER