HABERLER

IEN Sentez Toplantısı

2 Temmuz 2019 Salı

Eğitim sektörü paydaşları arasında iki yıldır sürdürülebilir iletişimin arttırılması, eğitim modellerinin paylaşılması, ortak projeler geliştirilebilmesi amacı ile gerçekleştirilen İzmir Educators Network (IEN) SENTEZ toplantısına “Eğitim Anıları” damgasını vurdu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2019 yılı Sentez Toplantısı’na eğitimciler, yöneticiler ve sivil toplum gönüllüleri katıldı. Samimi, keyifli ve ilham verici paylaşımları odak noktasına alan IEN Sentez Toplantısı’nda “Beyin Arındırma Merkezi”, “Renkli Duygular Durağı”, “Eğitim Anıları Durağı”, “Açık Network”, “Takip Etmeliyiz, Okumalıyız, Seyretmeliyiz”, “MATBEG Oyunları” istasyonlarında katılımcılar birbirinden renkli paylaşımlarda bulundu.

İki yıldır 15 ayrı etapta gönüllülük ilkesi ile gerçekleştirilen İzmir Educators Network; eğitimciler arasında bilgi alışverişinde bulunma, fark yaratan eğitim modellerini paylaşma, eğitim alanında toplum yararına projeler geliştirme ve ortak hafıza platformu yaratıyor.

Eğitim Gönüllüleri Bir Arada

Drama Eğitmeni Onur Kurtuluş Kara ve Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi Kurucusu Özge Can Görgün tarafından iki yıl önce oluşturulan İzmir Educators Network; eğitimciler arasında interaktif bir network oluşturuyor. Bir yıl önce Psikolojik Danışman Tuğba Güreli’nin aralarına katılmasıyla daha da güçlendiklerini vurgulayan Drama Eğitmeni Onur Kurtuluş Kara “Teknolojinin hızla geliştiği günümüz dünyasında eğitimin vazgeçilmezi, bire bir, yüz yüze iletişim. Bu alanda emek veren, yoğun  çalışmalar yürüten eğitimcileri bir araya getirdiğimiz sosyal platformda sürdürülebilir bir iletişim ağı oluşturduk. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz SENTEZ Toplantısı’nda eğitim anılarına dikkat çekmeye çalıştık. Pek çok şeyin teknoloji üzerinde paylaşıldığı günümüzde geçmişimizden gelen masalları, hikayeleri yaşamak ve yaşatmak oldukça keyifli oldu. Toplantılarımızda konuşuyor, paylaşıyor, sorunlara çözümler üretiyor, başarılı uygulamaları birbirimize aktarıyoruz. Her ay düzenlediğimiz network toplantılarının dışında edebiyat, müzik, sinema gibi birbirinden farklı kültürel etkinliklerde, kişisel ve mesleki gelişim alanlarında eğitimlere katılıyoruz. Merdiven Protokolü toplantılarımızda yaşanan sorunları, geliştirilmek istenen projeleri masaya yatırıyoruz. Birlikte öğreniyoruz, birlikte üretiyoruz. İki yılın sonunda geldiğimiz noktada daha kapsamlı eğitim projeleri ile eğitimcileri bir araya getirmeye devam edeceğiz.

HABERLER