HABERLER

STKLAR İÇİN PROJE FİKİRLERİ VİDEA'DA...

16 Temmuz 2018 Pazartesi

Kurumların projelerinde ihtiyaç duyduğu fikirleri kitlelerinden hızlı ve etkin şekilde toplaması ve analiz etmesi için geliştirilmiş bir araç. Bu sayede kitleyle daha etkili bir iletişim ve sürdürülebilir fikir akışı hedefleniyor. 


Malum, yeni ve yaratıcı fikirler oluşturmak, tüm kurumların ürün, hizmet tasarımı ve pazarlama stratejileri için vazgeçilmez. Uzun yıllardır yapılan akademik çalışmalarda bunu yapmanın en etkili yönteminin; farklı gruplardan ve çok sayıda kişiden fikir toplamak ve bunların toplanma ve değerlendirme süreçlerini doğru şekilde kurgulamak olduğu ifade ediliyor. İşte Videa da kurumların bu ihtiyaçlarına cevap vermek için ortaya çıkmış. 


Çalışma şekli basit ve herhangi bir kurulum gerektirmiyor: İnternet sayfasında kurum bilgilerinizle kaydoluyorsunuz ve projelerinizi yönetebileceğiniz bir panel açılıyor. Burada projenizin amaç ve hedeflerini belirtip, projeyle ilgili resimler ekliyorsunuz. Katılımını istediğiniz kitlenin cep telefon numaralarının olduğu bir dosyayı da yükleyerek projenizi yayınlıyorsunuz.

Katılımcılarınızın cep telefonlarına Videa mobil uygulamasını indirip üye olmaları gerekiyor. Bu sayede sizin yükleyeceğiniz projeleri ve blog yazılarını bildirimler sayesinde anında görüp fikir verebiliyorlar. Katılımcılar birbirlerinin fikrini göremiyor ama isterlerse fikirlerini birlikte geliştirmek için minik gruplar oluşturabiliyorlar. Burada ufak bir oyun kurgusu da var: Daha çok fikir veren ve paylaşan katılımcılar daha çok puan toplayarak liderler listesinde görünebilmekte. Proje süresince gelen fikir sayısı, katılımcıların yaş ve cinsiyet dağılımları panelden takip edilebiliyor ve toplanan fikirler excel dosyası olarak indirilebiliyor.


Bu aşamada toplanan fikirlerin analizi konusunda destek ihtiyacı olursa, Videa proje analiz hizmeti vermekte.  Geliştirdikleri doğal dil işleme algoritmaları sayesinde fikirleri hızlı şekilde gruplayıp analiz edebiliyor ve internet üzerinden kullanabileceğiniz interaktif raporlar sunabiliyorlar. Bu raporlar fikirlerinin kümeleştiği ana temaları ve sıra dışı fikirleri incelemeyi kolaylaştırıyor. Ücret proje büyüklüğüne göre değişmekle birlikte ₺1500’yi aşmıyor.
İşte süreci anlatan kısa bir video:  https://youtu.be/F6qM6Y4vfuA 
Denemesi ücretsiz olan bu uygulamanın, anketlerden daha dinamik ve sosyal medyadan daha kontrollü bir iletişim aracı arayan tüm kurumlara faydalı olması hedefleniyor.


İlgilenenler videa.com.tr adresinden inceleyip kullanmaya başlayabilirler.


Alper Çalapkulu

HABERLER