HABERLER

SİVİL TOPLUM GELECEĞE HAZIRLANIYOR

18 Mart 2021 Perşembe

Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi (GP) ve Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği (TAGKGB) işbirliği ile gerçekleştirilen Perspektif Buluşmaları Geleceğin Sivil Toplum Kuruluşları Programı sivil toplumu geleceğe hazırlıyor. 

TAGKGB bileşeni Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için GP tarafından planlanan 8 haftalık program; Sivil Toplum Kuruluşlarında Geleceğin Bireyi, Kurumsallaşma, Markalaşma, Kurumsal İletişim, Gönüllülük ve Gönüllü Yönetimi, Proje Döngüsü, Savunuculuk ve Kriz Prosedürü eğitimleri alanında uzman 16 Geleceği Paylaş gönüllüsü tarafından gerçekleştirildi. 100 STK tarafından 288 kişinin katıldığı ve online ortamda interaktif olarak gerçekleştirilen programda farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının üyeleri kurumlarında uygulayamadıkları adımların nedenlerini sorguladılar ve değişen dünya düzenine uyum sağlayabilmek adına farklı bakış açıları kazandılar. Her ay gerçekleştirdikleri toplantılar ile platformlarında yer alan STK’nın gelişmesi, günü yakalaması ve çalışmalarını daha iyi noktalara götürmesi için çalıştıklarını belirten TAGKGB Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu ‘Bazen toplantılarımıza konuşmacılar davet ediyor, bazen başka eğitim programlarının duyurularını yapıyoruz. Son bir yıldır özellikle COVID-19 nedeni ile hem yüz yüze toplantılarımız hem eğitimlerimizi gerçekleştirmek için online platformları kullanmaya başladık. Bu zor süreç, bizi aynı zamanda hızlı bir şekilde değişmeye ve kendimize dönmeye zorladı. Bu dönemi sürdürülebilir bir çalışma ile gönüllülüğün daha da artması için temel noktalara inebileceğimiz, alanında uzman kişiler ile çalışabileceğimiz bir sürece dönüştürmek istedik. Bu hayal ile

Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifiyle birlikte yola çıktık. Programda Aysun Tek, Köklen Nart Yıldırım, Liz Sarda, Tuğba Güreli, Oya Demir, Öğr.Gör Kevser Çimenli, Öğr.Gör. Murat Akbıyık, Metin Şavural, Yağmur Bayındır, Sanem Erdil Kocaman, Doç.Dr.Engin Deniz Eriş, Özge Can Görgün ve Ümit Yardım hem içerik oluşturdular hem de eğitimleri gerçekleştirdiler. 8 hafta süren programa gösterilen yoğun ilgi bizi çok mutlu etti. Aynı zamanda Youtube üzerinden canlı yayın yaptık. Şimdi bu programın devamını planlıyoruz. Bileşenimiz STK’ı ile onların kapasitesini farklı noktalara çıkarabilecek atölyeler tasarlıyoruz. Amacımız toplumsal sorunların çözümünde aktif rol alan gönüllüleri arttırmak.

3 yıl önce Özge Can Görgün ile birlikte ‘Sorumluluk Bireyseldir’ ana fikri ile kurdukları Geleceği Paylaş’a daha sonra Kurucu Üye olarak Kevser Çimenli ve Alper Çalapkulu’nun katıldığını belirten Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi Kurucusu Oya Demir " Kısa zamanda farklı alanlardan sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve akademisyenler aramıza katıldı. Doğu Anadolu’dan Ege Bölgesi’ne ülkemizin farklı yerlerinde iş dünyası STK’ları ile hem STK’ların kapasitelerinin geliştirilmesi hem de bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına yönelik projeler yapıyoruz. Ortak akıl ile çalışmalarımızı yürütebilmek adına VİDEA Uygulaması üzerinden geniş kitlelerden fikirler topluyor ve bu fikirler ile yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Her yıl bir STK’yı evlat ediniyoruz ve onların kapasitesini geliştirilmesi için çalışıyoruz. Fatoş Hanım hayalini bizimle paylaştığında, farklı illerde yaptığımız çalışmayı Tülay Aktaş için de özel bir program haline getirdik. Şimdiye kadar İzmir’de böyle bir çalışma yapmamıştık. Sekiz hafta süren eğitimler ikişer saatlik program halinde interaktif gerçekleştirildi. Değişen dünya; artık STK’nın da iş yapış biçimlerini değiştirmeye zorluyor. Şimdi STK’nın ihtiyaçlarına göre yeni programlar geliştirmek için çalışıyoruz. Sadece STK değil, yerel yönetimler ve özel sektörü de içine alacak bir programımız hazır ve Nisan ayı sonunda başlamayı planlıyoruz.

HABERLER