HABERLER

AİLE İÇİ İLETİŞİM EĞİTİMİ İLE TİREDEYDİK

5 Mart 2020 Perşembe


İzmir Valiliği ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ortaklığında yürütülen "Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar" Projesi'nin ilk eğitimini Tire Kaymakamlığı ve Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği, İzmir Sevenler Platformu Derneği ve Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öncülüğünde gerçekleştirdik. Tire ilçesi öğrencileri, velileri, idarecilerine yönelik düzenlenen program yoğun katılım ile gerçekleşti. Geleceği Paylaş Sivil İnsiyatifi adına Pedagog Ayşen Özenç Aile İçi İletişim Eğitimini verdi.


Sağlıklı bir toplum için bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı çocuklar ile aile bireylerinin öneminden yola çıkarak toplumumuzda sosyal bir sorun haline gelen çocuk istismar ve ihmali ile doğa, hayvan ve kadına yönelik şiddetin eğitimle yenileceğini ortaya koymak amacıyla geliştirilen proje dahilinde "Aile İçi İletişim" ile "Kadının Güçlendirilmesi ve Fırsat Eşitliği" seminerleri düzenlendi.
Tire Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse'nin de katıldığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Açılış konuşmasını Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Dekanı İKKB’den Prof.Dr.Tülay Canda yaptı.


İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Gazeteci, Yazar Sancar Marufoğlu moderatörlüğünde Pedagog @aysen.ozenc "Aile İçi İletişim"; Eğitici, Dr. Tülin Eraslan'ın ise "Kadının Güçlendirilmesi ve Fırsat Eşitliği" sunumlarını yaptılar. Özenç "Aile içi iletişimin; çocukların anne-babalarıyla, birbirleriyle, eşlerin birbirleriyle ya da çocuklarıyla, duygu ve düşüncelerinin birbirine karşı aktarımında önemli bir yere sahiptir. Mutluluğun sürekliliği ve sorunların çözülebilmesi için karşılıklı konuşmadan daha etkili bir yol yoktur." Eraslan ise kadın ve erkeğin toplumdaki rolüne değinerek kendi yaşamından örneklerle güçlü kadın olmanın yollarından ve öneminden bahsetti. Proje ekibinden Sezgi Işık ve İzmir’i Sevenler Platformu Derneği Koordinatörü Mualla Yılmaz’a teşekkür ederiz. #güçlüçocuklargüçlüyarınlar #izmirkadınkuruluşlarıbirliği #geleceğipaylaş

 

HABERLER