HABERLER

İZMİR'de İYİLİK Var!

26 Kasım 2018 Pazartesi

Çeşitli nedenlerle imkânları kısıtlı olan grupların gönüllülük aracılığı ile toplumsal katılımını güçlendirmek, gönüllülüğü yaygınlaştırmak ve gönüllülüğün görünürlüğünü arttırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe bu sene sivil toplum ağı içerisinde yer alan tek sivil inisiyatif olarak Geleceği Paylaş da organizasyon komitesinde ve etkinliğe katılıyor.

Hareket bu yıl da Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine dikkat çekiyor ve 12. maddede yer alan Sorumlu Tüketim konusunda, bireyleri, kurumları ve toplumu duyarlı olmaya davet ediyoruz. Madde şöyle söylüyor: Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınmayı başarmak için, malları ve kaynakları üretme ve tüketme biçimlerimizi değiştirmek suretiyle ekolojik ayak izimizi derhal azaltmamız gerekiyor.

100’ün üzerinde katılan kurum 1 Aralık Günü saat 14:00’de Gündoğdu Meydanında buluşuyor, bir şenlik gibi kurgulanan iyilik günü 2.el kitap ve çantalarınızı takas edebilir, ritim atölyesine katılabilir, şemsiyenizi tamir ettirebilir, organik atıklar ile balkonda nasıl kompost yapacağınızı veya terziden basit tamir ve onarım teknikleri öğrenebilirsiniz.

HABERLER