HABERLER

TÜRKONFED Ödüllü FİKİR Maratonu Başladı

18 Ocak 2022 Salı
Ortak akıl ile bölgede ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmayı hedefleyen projeler geliştirilmesi, toplumun yaratıcı enerjisinin tüm aşamalara dahil olabilmesi ve katılımcılığı arttırmak amacıyla Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim tarafından www.fikrimiz.org platformu üzerinden genel katılıma açık düzenlenen TÜRKONFED Ödüllü Fikir Maratonları başladı.
Avrupa Birliği Sivil Toplum Destek Programı 3. Dönem kapsamında TÜRKONFED Yürütücülüğünde hayata geçirilen Bölgesel İş Ağları Projesi Fikir Maratonları bölgesel sorunların çözümüne dair farklı temalarda 5 ay boyunca düzenlenecek.
Fikirlerinizi paylaşmak için duyuruları takip edebilirsiniz  [👉]  www.fikrimiz.org 
BİA Nedir?
Avrupa Birliği Sivil Toplum Destek Programı 3. Dönemi kapsamında TÜRKONFED yürütücülüğünde hayata geçirilen ve üç aşamadan oluşan BİA Projesi’nin birinci aşamasında TÜRKONFED çatısı altında yer alan 30 federasyonun kurumsal kapasitelerini ve proje geliştirme becerilerini artırmak, üye federasyonların tam zamanlı personeline yönelik mesleki bilgilerini, yetkinliklerini ve ağ içindeki işbirliğini geliştirmek için bir eğitim programının geliştirildi.
12 ay sürecek projenin ikinci aşamasında ise pilot bölge olarak seçilen TÜRKONFED üye federasyonlarından İPEKYOLUSİFED (Erzurum, Erzincan, Bayburt), DOĞUSİFED (Van, Bitlis, Hakkari, Muş, Bitlis), DASİFED (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye),  MEVLANASİFED (Konya, Karaman),  TRAKYASİFED (Tekirdağ, Kırklareli, Edirne) ev sahipliğinde Anadolu’da sivil toplum kapasitesinin geliştirilmesi, işbirliklerini artırılması, ortak akıl ile bölgesel kalkınma için projeler oluşturulması ve bölge kalkınmaya yönelik tasarlanacak projelerin geliştirilme aşamasına toplumun da dahil olabilmesi için Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim tarafından www.fikrimiz.org platformu üzerinden genel katılıma açık ödüllü fikir yarışmaları düzenleniyor.
Projenin üçüncü aşamasında ise TÜRKONFED'e üye tüm federasyonların, derneklerin ve üyelerinin birbirleriyle bağlantı kurabilecekleri bir dijital platform oluşturuldu.
BİA projesi hakkında detaylı bilgi almak için: https://bia.turkonfed.org/
 

HABERLER