HABERLER

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 46'SI OKULUNU DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALIYOR

20 Aralık 2019 Cuma

SEGM ve Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi iş birliği, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) CIFAL İstanbul ve YEGAM desteğiyle yürütülen çalışma, çarpıcı sonuçları ortaya koydu.

Eğitim sektöründe öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik 9 ay süren bir anket çalışması yapıldı. Eğitim sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini ortaya koyan “Öğretmen ve Veli Algısı” araştırmanın sonuçları, Forum Eğitim.K12 etkinliğinde kamuoyu ile paylaşıldı.

19 ilden, 217 veli 17 ilden ise 120 öğretmen ile yapılan araştırmanın en dikkat sonucu ise çocukların yalnızca yüzde 54’ünün başladığı okula devam ettiği oldu. Öğrencilerin yüzde 46’sının ise eğitim kadrosu, okul imkanlarının yetersiz oluşu, yönetim anlayışı, akran zorbalığı gibi sebeplerden okulunu değiştirmek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Araştırmanın “Veli Algısı” bölümünde ise şu an gittiği okulu maddi imkansızlıktan ötürü seçen velilerin yüzde 50’ye yakını yeterli imkân sunulduğunda çocuklarının okulunu değiştirebileceği belirtildi.

HABERLER