HABERLER

DASİFED BÖLGE KALKINMASI İÇİN PROJE GELİŞTİRİYOR

30 Eylül 2019 Pazartesi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’dan teknik destek almaya hak kazanan DASİFED (Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu) “DASİFED: BÖLGESEL Kalkınma için KURUM Kapasitesi  ve PROJE geliştirme” Projesi kapsamında üye dernekleri ile bir araya geldi. 


Kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunma faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla başlatılan DOĞAKA Teknik Destek Programı’ndan yararlanan DASİFED, ortak akıl ile bölgede ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmayı hedefleyen projeler geliştirmeye odaklandı.  
Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim A.Ş. tarafından içerik, sosyal medya, stratejik iletişim, proje döngüsü, sosyal iş modeli, VİDEA Uygulamasıyla fikir toplama, ağ kurma, proje tasarımı adımlarıyla bütünsel bir yaklaşım ile projelendirilen çalışma İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda üç gün boyunca devam etti. 


“Güçlü Kurum Güçlü Bölge”
TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu)’nun üyesi olarak kapsadığı TR63 - Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş Bölgesi’nde güçlü bir çatı kurum olduğunu ifade eden DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci  “Günümüz dünyasında hızlı değişimi yakalamak isteyen sivil toplum kuruluşları içinde bulundukları bölgenin sorunlarının çözümünde ve stratejik planlarında daha etkin bir şekilde rol almalılar. Bunun için öncelikli olarak kurumsal bir yapıya sahip olmaları, kendi içlerinde değişimi ve dönüşümü başlatmaları ve sürdürülebilir hale getirmeleri önemlidir. Bölgemizde yer alan iş insanları tarafından kurulan sivil toplum kurumlarının bir araya geldiği federasyon yapımız içerisinde 8 tane sivil toplum kurumu, yaklaşık 2000 üyesi ile yer almaktadır. Ancak, güçlü kurumlar bölge kalkınmasının bir parçası olabilir. Buradan yola çıkarak, üyelerimiz ile birlikte bölgesel kalkınmaya yönelik sürdürülebilir, sonuç ve süreç odaklı projeleri hayata geçirmek amacı ile “Güçlü Kurum Güçlü Bölge” sloganıyla projemizi başlattık. Hazırlık çalışmaları Başkan Vekilimiz Belgin Ünal ve Genel Sekreterimiz M. Fatin Bereketoğlu  tarafından yürütülen, Yönetim Kurulumuz, Üye Derneklerimizin desteği ve yoğun katılımı ile gerçekleşen projemizin sonuçlarının bölgemiz için yararlı olmasını ve diğer sivil toplum kurumlarına örnek olmasını amaçlıyoruz.” 


“Ortak Akıl ile Geleceği Şekillendirmek”
Kurulduğu günden itibaren bölgede etkin projeler ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten DASİFED Başkan Vekili Belgin Ünal “İçinde bulunduğumuz bölgenin sorunlarını çok yakından biliyoruz. DOĞAKA’dan aldığımız teknik destek ile federasyona üye derneklerimizin daha etkin ve verimli çalışması amacıyla kurumsallaşmalarının ve stratejik planlamalarının ilk adımlarını attık, iletişim, mevcut durum analizi, ihtiyaçlar ve beklentiler gibi ana hatları belirledik. Federasyon olarak üye derneklerimiz ve üyelerimiz farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Oldukça renkli ve aktif bir grup. Bu farklılığın ve enerjinin bütün bölgenin kalkınması için ortak akıl ile belirlediğimiz projelerde kullanılması amacımız. 3 gün boyunca interaktif olarak gerçekleşen çalışmamıza katılan ve değerli fikirlerini paylaşan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’a, DASİFED tarihi ile ilgili bilgileri aktaran Kurucu Başkanlarımızdan Mehmet Kılıçlar ve 3 gün boyunca bizimle olan bütün üyelerimize çok teşekkür ederiz”


“Ödüllü DASİFED Fikir Maratonu”
DASİFED tarafından DOĞAKA desteği ile gerçekleştirilen çalışma sonucunda yönetim kurulu ve üyeler tarafından planlanan, ortak akıl ile bölge kalkınmasını ön planda tutan 3 proje ortaya çıktı. Tarım, İhracat, Eğitim ve Sağlık alanlarında planlanan projeler arasından online ve demokratik oylama ile seçilen projenin daha geniş kitleleri kapsaması adına VİDEA Uygulaması üzerinden Fikir Maratonu başlatılıyor. Başta gençler olmak üzere, bütün bölge halkına açık olan Fikir Maratonu ile yaratıcı ve yenilikçi fikirleri beklediğini açıklayan DASİFED Yönetim Kurulu en dikkat çekici ve uygulanabilir fikirleri ödüllendirecek.  

HABERLER