YAZILAR

MAVİ TUTKU "BARIŞ"

1 Haziran 2018 Cuma

Deniz’le yaşayan 4 kadın… Rüzgâra kapılıp, maviliklerde kaybolan, kayboldukça belki de kendini bulan 4 kadın. BARIŞ için yola çıktı… Akdeniz’e Kıbrıs’a kadar yelken açtı…

Şule Kükrer, Ferda Volkan, Neşe Hasipek, Ceyda Güleçyüz 19 Mayıs’da Bodrum’dan yola çıktı… 1 Temmuz’a kadar 44 gün deniz üstünde olacaklar… 22 farklı limana ‘BARIŞ’ı götürüyorlar. Bu seyrin adı; "Tutkumm Barış Seyri".

Sadece barış için bir umut yolculuğu… Gittikçe yükselen şiddete belki de sadece kadınların dur diyebileceğini anlatmak istiyorlar. Ancak, yaşadığımız çevre ile barış sağladığımızda, tüm zorluklara rağmen yolumuza devam ettiğimizde, mücadele edebilmeyi başardığımızda, en çok da dünyaya barış geldiğinde daha çok huzurla yaşanabilecek bir dünya yaratılabileceğini anlatmak istiyorlar belki de. Çocuklarımızın geleceğinin; kadınların her alanda var olmasıyla daha umutlu ve aydınlık olacağına dikkat çekiyorlar.

Barışa yelken açmak… Aynı zamanda; kadının toplumdaki yerine dikkat çekmek. Kadının gücünü, yapabileceklerini, hayallerini, inançlarını ve bu dünyaya bırakabileceklerini düşündüren bir deniz, yelken, tekne tutkusu. 
Maviliklerde 44 gün.

Bir şekilde ben varım. Ben karada ve denizde her yerdeyim. Ben her yerde, her işte, her anda oldukça; dünya var, huzur var, mutluluk var.

Gökyüzünün altında bir tekne. Deniz’den karaya bakmanın duyarlılığını anlatmak için yola çıktılar... Bugün için, yarın için, gelecek için, çocuk, kadın, erkek, insanlık için, dünya için “Barışa” yelken açtılar…

Deniz ve Barış tutkunu 4 kadın; Ceyda Şule Kükrer, Ferda; yolunuz açık olsun… @deniztutkususeyirde @mavicagri

https://www.yeniasir.com.tr/sarmasik/yazarlar/oya-demir/2018/06/01/mavi-tutku-baris

HABERLER